Zon, zee en strand - Reisverslag uit Florianópolis, Brazilië van Han Zuidinga - WaarBenJij.nu Zon, zee en strand - Reisverslag uit Florianópolis, Brazilië van Han Zuidinga - WaarBenJij.nu

Zon, zee en strand

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

06 Februari 2008 | Brazilië, Florianópolis

Hoi allemaal,

Bij deze even een korte update uit Florianopolis. Na vrijdag eerst even wat van Montevideo gezien te hebben, hebben we zaterdag het vliegtuig gepakt naar Florianopolis, Brazilie. In Montevideo zouden we de llamadas (het carnaval van Uruguay) gaan zien, maar om een of andere reden was dit uitgesteld naar aanstaande vrijdag. Opzich wel jammer, maar toen hebben we ergens anders maar wat gedronken en geproost op een beter carnaval in Brazilie.

Het carnaval blijkt hier overigens niet zo gemakkelijk te vinden, dat dag en nacht op elke straathoek feest wordt gevierd. Sterker nog, iedereen die je vraagt geeft een ander antwoord op de vraag waar het beste carnaval die dag te vinden is en bovendien weet niemand precies hoe laat het begint. Zondagavond hebben we het eerste feestje meegekregen, maar wij stomme Holanders waren er al rond een uur of 21 (zo laat zou het beginnen volgens iemand), terwijl het feest uiteindelijk pas om half 1 begon. Na drie maand Zuid-Amerika hadden we natuurlijk kunnen weten dat je de tijden niet zo nauw moet nemen. Echter stelde die optocht niet zo veel voor en was ook niet meer dan een wagen met wat samba muziek en dansende mensen. Echter hadden we later nog wat gedronken met een paar Argentijnen en was het wel een mooie avond. Gisteravond hebben we echter wel het carnaval gezien wat je je bij Brazilie voorstelt, namelijk in een groot stadion (tribunes aan beide kanten van de weg) met een grote parade in het midden. Samen met een paar andere lui uit het hostel hebben we ons daar de hele avond prima vermaakt.

Overdag hebben we veelal doorgebracht op het strand, die met veel mensen, veel zon en een mooie blauwe zee niet echt vervelend zijn. Morgen en vrijdag hebben we een auto tot onze beschikking (als alles goed gaat) en gaan we samen met twee meiden uit Ierland een beetje over het eiland rijden om ook de punten te bekijken die je per bus niet kan bereiken. Kortom, we vermaken ons prima en we hebben in ieder geval het carnaval vieren in Brazilie kunnen afvinken op onze to-do list! Foto's volgen later.

Hasta luego!

• 07 Februari 2008 - 09:15

Eveline:

Joo Han!

Klinkt voor vet man. Fijn om even een teken van leven terug te lezen op waarbenjij.nu! Je leest dit vast niet snel maar ik wens je heel veel plezier verder!

Liefs je zusje

• 08 Februari 2008 - 13:12

Brechtje:

Zoooo jaloers!!! Klinkt als een top avontuur en op elke foto staat wel eten, bier, wijn en veel gezelligheid.. Volgens mij vermaak je je wel daar!!

Groeten uit een saai NL waar gelukkig vandaag een heus lentezonnetje doorbreekt!

X Brechtje

• 11 Februari 2008 - 10:07

Marijke:

VET COOL MAN! Nog 2 weken en dan zit je weer in het "koude" kikkerlandje. Hoewel hier al 3 dagen de zon schijnt (13 graden):-)
    Ik zou zeggen geniet er nog even van. Veel plezier verder.
    MOI.