Laatste stagedagen...
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
22 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Dat komt voornamelijk neer op \'s avonds wat eten en drinken in een restaurant en/of café en op stap. Afgelopen vrijdag was de verjaardag van een Braziliaanse en zijn we eerst ergens gaan eten. Rond een uur of half 2 (\'s nachts voor de duidelijkheid) hebben we maar eens de rekening betaald en naar een ander cafe gegaan. Pas daarna wordt het tijd om op stap te gaan, met als gevolg dat ik pas weer om 07u in de ochtend thuis was. Ergens \'s nachts in de Mac Donalds hadden we afgesproken op zaterdag bij mij thuis gingen eten, dus \'s avonds heb ik met Bettina boodschappen gedaan en gekookt. Daarna kwamen een Franse, Argentijnse (docent op school) en een Braziliaan eten, dus samen met Bettina (Zwitserland) en ik een mooi gemengd gezelschap en goed voor je spaans! Na het eten (wederom half 2 ofzo) zijn we maar weer op stap geweest en ook dit keer was ik weer om 07u thuis. Dit keer had ik in ieder geval geluk met uitslapen (not), want Mark belde al rond 10:15 dat hij in Buenos Aires was. Dus ik naar Puerto Madero gegaan en hebben we daar maar een biefstuk gegeten (goed ontbijt overigens). \'s avonds is Bettina nog weer langs geweest en hebben al het overige eten en wijn van de dag ervoor maar opgegeten/gedronken, was ook gezellig.
Tsja... en zo kan ik nog wel even door blijven gaan, want ook gisteravond hebben we weer met een hele grote groep gegeten in een hippe bar in Palermo en vanavond ga ik eten en naar een milonga met een paar andere UT-ers die ook in Buenos Aires zitten. Morgen gaan we voor de verandering op stap. Evenals komend weekend, want dan komt Mark op bezoek, is het Saskia\'s laatste weekend in Buenos Aires en dus weer genoeg reden om wat leuks te gaan doen.
Inmiddels ken ik Buenos Aires dan ook al wel vrij goed moet ik zeggen. Als we ergens afspreken weet ik precies welke van de 700 buslijen ik moet nemen (OK, het is vaak dezelfde, maar toch) en meestal weet ik ook wel waar we rijden met de taxi. Het is overigens wel duidelijk te merken dat het hier zomervakantie is en iedereen aan het strand ligt, want de stad is erg rustig. Zelfs sommige clubs zijn dicht en ook restaurantjes zijn soms onverwacht gesloten. Het getoeter in het verkeer is grotendeels verdwenen en in de metro kan je gewoon zitten.
Voor het weer hoef je nu overigens niet perse naar het strand, want met een zonnetje en een graadje of 28-30 is het lang zo warm niet meer als een tijdje terug en is het ook in de stad prima uit te houden. De Brazilianen vinden het zelfs koud als het \'s avonds afkoelt tot 25 graden, tsja..
Aankomend weekend komen trouwens de \'echte\' bewoners van het huis waar ik woon weer terug uit Madrid; gaat Fernando weer bij z\'n vader wonen en zal ik gezelschap krijgen van een papa, een mama en een zoontje van een jaar of 6. Ben benieuwd, hopelijk kan ik nog een beetje extra Spaans oefenen!
Entonces, dat was het wel weer zo\'n beetje voor deze keer. Weinig spectaculaire dingen, wel veel gezelligheid. De spectaculaire dingen zullen een weekend later wel komen, als Mark en ik een week lang carnaval gaan vieren in Brazilië. Zelfs de Brazilianen zijn jaloers op ons dat we naar Florianopolis gaan, dus we zijn errug benieuwd!
Hasta luego!
Han
23 Januari 2008 - 07:47
Marijke:
Hoi Han,
Het blijft boeiend om je verhalen te lezen. Vind je het jammer om weer naar Nederland te gaan, of ben je ook wel weer blij om in je vertrouwde omgeving terug te komen. Mis je ons wel een beetje:-)? Nou wij jou en Sebas wel hoor! Ik hoop dat je m\'n sms-je gisteravond hebt ontvangen. Vanavond komt er weer ééntje.
Ik wens je veel sterkte met je laatste weken en geniet er nog maar even van.
Groet, Marijke
23 Januari 2008 - 09:49
Machteld:
Hoi Han,
Dat eten lijkt me allemaal helemaal lekker en volgens mij moet je bij terugkomst weer behoorlijk acclimatiseren wat het uitgaansleven betreft. Gelukkig dat het UTdeel waarvoor je er eigenlijk heen ging ook voor elkaar is.
Groeten en geniet er nog lekker van
Machteld -
23 Januari 2008 - 15:50
Lonneke:
Hoi Han,
HEt klinkt echt geweldig gezellig daar! Neem het ervan, nu het nog kan. Heb al een tijdje niks meer gevolgd dus ga nog lekker wat meer berichtjes lezen. Die PtL auto is top! Veel carnavalplezier!
Liefs Lon -
24 Januari 2008 - 15:21
Pien:
Hee lieve Han!
Best grappig, toen je weg ging zei ik nog tegen je: "maak daar ook even een dansje van mij". Ik dacht ach dat doet ie vast niet. Maar volgens mij swing je wat af daaro. Ik wens je alvast heeel veel plezier in Brazilië... Ik ben zelf druk aan het nadenken over wanneer ik nou een keer in het vliegtuig stap :). Succes weer verder!!
Liefs je zusje -
27 Januari 2008 - 22:21
Jeroen:
Ha Han,
Ik vond het mooi dat ik afgelopen week de kans heb gehad je ff op msn te spreken. Verder: Ut-ers in BA; WTF?? Zitten er ook nog bekenden tussen?
Zodra je carnaval hebt gevierd in Brazilie, hoor ik daar graag een uitgebreid verslag van. Dat lijkt me namelijk echt de bomb om mee te maken. :)
Update vanaf het thuisfront: Tang (ja, eindelijk) en Bjorn zijn inmiddels afgestudeerd!
Groeten,
Jeroen -
07 Maart 2008 - 18:31
Machteld:
hoi Han,
Bijna ben je aan het einde van je reis,
ik heb er op afstand van genoten wat je allemaal hebt gedaan!
Hele goeie reis en natuulijk ben ik héél blij dat je weer terug gaat komen!
groeten
machteld