Iguazu Falls
Door: Han
Blijf op de hoogte en volg Han
14 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Eerst nog maar weer even bedankt voor alle reacties, leuk om van zoveel mensen wat te horen! Eindelijk heb ik nu dan ook weer even de tijd om een update te plaatsen. De afgelopen week hebben we namelijk erg veel gedaan en dit weekend heb ik samen met Philippe uit Zwitserland een bezoek gebracht aan de Iguazu Falls... echt supergaaf allemaal!
Afgelopen week was de laatste week van Jorien in Buenos Aires en aangezien alle dingen die nog op het programma stonden moesten nog in een week worden afgewerkt en vorige week was alle vrije tijd dan ook volgepland. Samen met vrij veel andere mensen van school zijn we op maandag eerst naar een soort van djembee sessie geweest in dezelfde openlucht 'disco' als waar we met oud&nieuw waren. Het begon al on-Argentijns vroeg om 07:30 en aangezien het bier alleen maar in plastic literbekers (!) verkrijgbaar was en het ook nog steeds een graadje of 38 was zijn we rond een uur of half 10 toch maar van het Zuid-Amerikaanse feestgedruis weggegaan om ergens wat te gaan eten. Heb daar echt de lekkerste biefstuk tot nu toe gegeten... voor 3 euro een sappig stuk vlees van 20 bij 10cm zonder vet! Dikke prima dus!
Op de dinsdag was het weer tijd voor een milonga. De dinsdagavond is in Buenos Aires namelijk milonga avond voor de Argentijnen en zodoende waren we dan ook de enige 5 toeristen in de hele milonga. Echt een super authentiek sfeertje en naast het dansen zelf is het ook een groot spel. Als je van plan bent te dansen met meer dan een partner moet je bijvoorbeeld al niet binnenkomen met een man of vrouw aan je zijde, anders wordt die persoon aangezien voor je vaste partner. Eenmaal binnen word je door de 'barman' ergens aan een tafeltje aan de dansvloer gezet zodat je goed oogcontact kan zoeken met de andere aanwezigen. Zodra iemand dan een partner heeft gevonden (en je ziet mensen ook echt kijken en allebei opstaan om te gaan dansen) gaan ze naar de dansvloer en moet je verplicht drie nummers met die persoon dansen. Dan komt er even een ander muziekje, gaat iedereen weer zitten en begint het spel weer opnieuw. Erg mooi om te zien (en zelf rustig achteraan wat te drinken en te kletsen :)).
Woensdagavond zijn we naar de tentoonstelling Bodies geweest (zie http://www.bodiestheexhibition.com/) die na o.a. Amsterdam nu in Buenos Aires is. Zag er ook allemaal mooi uit. Donderdagavond tenslotte hebben we ook weer wat gegeten en gedronken (met Jorien, Saskia, Philippe en Betina) en zou het de laatste avond met dit hele groepje samen eten zijn, omdat Philippe en ik vrijdag naar Iguazu zouden gaan en zondagavond pas laat weer terug zouden komen en Jorien dus vertrekt.
Terug zouden komen ja, want wat bleek toen we vrijdagmiddag op het vliegveld kwamen om in te checken... er was iets mis gegaan met de betaling van de creditcard van Philippe en LAN Airlines en ons ticket was gecancelled! Relaxt! Wij van de check in naar de LAN balie en gelukkig waren er nog wel plaatsen vrij op de vlucht, maar was de terugvlucht op zondagavond 100USD duurder geworden. Dat vonden we teveel van het goede en hebben we ter plekke alsnog een vlucht geboekt (30min voor vertrek) met het retourtje op zondagmiddag voor dezelfde prijs. Vooruit dan maar. Na 1,5uur vliegen en een uur lang Canada's funniest homevideos te hebben gekeken waarbij het hele vliegtuig in een deuk lag en een half uur samenvatting van het WK voetbal in 1998 waren we alsnog goed aangekomen in de Jungle van Argentinie, op de grens met Brazilie en Paraguay. Van het vliegveld zijn we naar het hostel gegaan; echt een supermooi ding met een enorm groot zwembad. Helaas regende het die avond (dat krijg je in het regenwoud) en zijn we maar naar Puerto Iguazu gegaan (het stadje) om wat te eten. Op zaterdagochtend om 8u konden we dan eindelijk naar het Parque Nacional Iguazú om de watervallen te bekijken. Het park is mega groot, met allerlei wandelroutes, treintjes en bootjes die je naar alle mooie plekjes brengen om de watervallen te bekijken. Het is on-argentijns goed georganiseerd, het park is schoon, netjes, overal wc's en restaurantjes (met airco) en het vervoer per boot, treintje zit allemaal bij de entreeprijs van 9euro in. Netjes! (maar met 36 graden en een zeer hoge luchtvochtigheid wel een warme bedoeling) In het park hebben we maar liefst 6,5uur rondgelopen om alle wandelroutes te doen en daarna hebben we de stadsbus naar Brazilie gepakt. Eenmaal de grens over kwamen we aan in Foz do Iguacu, de Braziliaanse plaats. Zaterdag was het wel erg mooi weer en ook hier hadden we een zwembad in het hostel, dus na een dag met veel lopen konden we dan eindelijk even uitrusten. Het stadje (of eigenlijk stad met >200.000 inwoners) was echter vrijwel uitgestorven en na wat gegeten te hebben hebben we nog maar wat gedronken in iets dat lijkt op een food court. Er was een liveband en iedereen die nog zat te eten was gezellig mee aan het klappen op de muziek dus de Braziliaanse sfeer was daar wel goed. Zondagochtend zijn we na het ontbijt met de bus naar het Braziliaanse park geweest. Dit park is ook erg groot, maar voor DE attractie (de watervallen dus) ben je in 1,5 wel klaar. Er is namelijk maar een trail ipv wel 5 aan de Argentijnse kant. Wel is het overzicht aan deze kant wat beter, je kan namelijk alle watervallen in 1,5 oogopslag zien (zo groot zijn ze dus). Aan de Argentijnse kant kan je ook wat dichterbij de kleinere watervallen komen en op een eilandje er tussenin. Je zult het aan de foto's wel zien, maar het was echt supergaaf! Wij vonden het overigens niet zo erg dat we redelijk snel klaar waren, want we moesten nog weer een bus pakken en de grens over naar Argentinie. Dat ging voorspoedig en we hadden nog een half uurtje de tijd om empanadas te eten voordat onze taxi (er gaat geen bus naar het vliegveld) ons op zou komen halen. Echter, na een half uur tevergeefs wachten hebben we nog maar eens met de taxi gebeld om te vragen of die nog wel kwam. De vlucht ging inmiddels al over iets meer dan een uur en het was nog wel 15km rijden. De taxi bleek echter vol te zitten en waren ze maar doorgereden... (welkom in Argentinie!) Uiteindelijk nog een andere wat duurdere taxi geregeld die wel zeker zou komen en die heeft ons alsnog op tijd afgeleverd op het vliegveld. Eenmaal weer in Buenos Aires hebben we Jorien, Saskia en Betina maar weer opgezocht op Plaza Serano en voor de tweede laatste keer nog met z'n allen Sushi gegeten. Al met al een zeer geslaagd weekend dus!
Deze week en volgende week ga ik proberen nog zoveel als mogelijk aan de stage te doen en kijken of ik het hier kan afronden of dat ik in maart in Nederland de laatste puntjes op de i ga zetten. In ieder geval gaan we vanavond naar een Braziliaanse samba-avond (ben benieuwd) en is zondag a.s. Mark een paar uur in BA op weg naar Montevideo. Die zie ik dus ook nog wel even. Leuk!
Bedankt maar weer voor het lezen en tot de volgende update!
Han!
14 Januari 2008 - 21:36
Eveline:
Lieve Han,
Sushi is toch vis? Eet jij dat?? ;)
Maar wat een vet mooie foto's zeg! Dat is echt wel even wat anders dan de Falls in Canada of niet? Dit lijkt ook wat natuurlijker allemaal doordat er geen mensen opstaan met regenjasjes aan. Heb je ook de samba gedanst? Oww ik ben zo jaloers, ik moet toch ook maar is die kant op zeg! Alleen al voor danslessen en milonga's! Wauw! Nou ik zie je volgende verslagen weer met plezier tegemoet! Heel veel succes met het afronden van je stage hè, zet em op!
Besos, je zos -
15 Januari 2008 - 02:37
Brullo:
Han! Ik heb mn mail nog niet gelezen, maar lees dat we zondag gaan meeten? Goeie shizzle. Als ik je verhaal zo lees, moet ik dus die waterval ook maar eens bekijken... aan de Argentijnse kant is het niet?
Ik zit nu in Pucon, zuidelijk van Santiago. Erg touristisch, maar erg relaxt. Het stikt hier van de gave plekken. Rafting, mountainbiking en chillen in spa´s... dat heb ik al gedaan. Morgen ga ik in een vulcan poepen, vette shizzle!
Tot zondag, ik kijk naar goed eten (steak!!!). Chileense voedsel is smaakloos... -
15 Januari 2008 - 12:53
Marijke:
Hoi Han,
Eindelijk weer een berichtje van mij. Jeetje man, wat een prachtige foto's. En die waterval, wat imposant! Ik denk dat je straks wel een hele batterij cd's hebt. Je hebt het echt mooi voor elkaar. Prachtig weer en dan kom je weer naar ons koude kikkerlandje. Nog 1 maand te gaan? Ik wens je nog veel plezier.
Adios. -
15 Januari 2008 - 15:20
Sebas:
Yo Han,
Dikke mik, zeg. Wat een supermooi avontuur daar in de rimboe! Zeker mooie plaatjes van die watervallen, goeiedag zeg..Weer iets van je to-do list. Goed bezig.
Veel succes nog de laatste weken!
Groeten uit vast- en ondergelopen Dubai (eerst Pres. Bush op bezoek en nu 4 dagen non-stop regen!)
-Sebas- -
18 Januari 2008 - 18:02
Lisette Gudde:
Hola Han,
Hier een berichtje van een mede-UT'er in BA! Ik zit hier nu bijna 2 weken samen met mijn Hollandse maatje Lonneke en was eigenlijk wel benieuwd naar je ervaringen met de talenschool, aangezien ik op dit moment ook nog geen woord Spaans kan en dus hard op zoek ben naar een leuke school :-) Nog tips (voor dit weekend of in het algemeen) met dingen die we zeker moeten doen? Wij wonen trwns in San Isidro, waar jij?
Lisette en Lonneke -
19 Januari 2008 - 21:59
Leonie:
He Han, wat een leuke site. Ik lees dat je heel wat afdanst daar. Moet niet gekker worden. Wij zitten nu weer in een nieuw verbouwingsprojekt maar dat moet je maar aanschouwen als je weer terug bent. Sukses met je stage, niet teveel stappen en wat eerder op bed!