Mar del Plata - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Han Zuidinga - WaarBenJij.nu Mar del Plata - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Han Zuidinga - WaarBenJij.nu

Mar del Plata

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

19 December 2007 | Argentinië, Buenos Aires

Hoi allemaal,

Ondanks dat ik wel door had dat de tijd echt voorbij vliegt, had ik me nog niet beseft dat de tijd wel heel erg snel gaat! Volgende week is het namelijk kerst en ben ik natuurlijk twee dagen vrij. Had ik natuurlijk kunnen weten, maar kwam daar vandaag eigenlijk pas echter. De week daarna komt Sarvi langs en ben ik een hele week vrij en daarna is er nog maar 3,5 week te gaan en zit de stage er al weer op! Kortom, nog maar 3 volledige weken en een paar halve!
Met de stageopdracht zal dit wel goedkomen en mocht het verslag niet helemaal afgerond zijn in de periode dat ik hier zit, heb ik ook nog wat tijd als ik thuis kom en begin met afstuderen (ja de tijd gaat echt snel!). Eigenlijk zou ik vorige week namelijk een tussenpresentatie geven van de resultaten tot nu toe, maar we zijn in Argentinie dus is het vorige week dinsdag toch maar uitgesteld naar deze week woensdag. Geen idee waarom, want gister bleken plotseling een paar collega's naar Mendosa vertrokken voor een paar dagen congres ofzo, dus die zullen er morgen in ieder geval al niet bij zijn. Omdat de presentatie ook een moment is om erachter te komen waar ik me in de rest van het verslag op ga focussen, kon ik de afgelopen dagen niet zo gek veel doen. Hangt namelijk van de feedback en wensen af na de presentatie. Al het voorwerk en literatuuronderzoek is grotendeels wel af en er blijken nu eigenlijk drie mogelijkheden voor het ziekenhuis om de signalen op de OK te koppelen aan het bestaande systeem. Van deze mogelijkheden moet ik nu nog de voor en nadelen, kosten etc. gaan uitzoeken om een fatsoenlijk advies te kunnen formuleren. Morgen hoor ik dan hopelijk waar ze precies in geinteresseerd zijn en kan ik daarmee aan de slag.

Vorige week na de tour door La Boca was het even wat rustiger qua acitiveiten. Op woensdag ben ik nog uiteten geweest met Saskia en Jorien in een superchique Vietnamees restaurant (Green Bamboo). Het was dus eten met stokjes, maar het was echt superlekker. Tot nu toe echt het lekkerste (en duurste...ok) eten in Buenos Aires. Voor de creatie op mijn bord, zie de foto.
Afgelopen weekend was het echter tijd om naar Mar del Plata te gaan, om te surfen en te chillen op het strand! Zaterdagochtend zouden we al om 05:00 vertekken bij de school, mooi op tijd dus. Met je goede gedrag sta je dan ook al om 04:50 te wachten (gelukkig waren er al meer) om te vertekken, maar we waren wel weer even te vergeten dat we in Argentinie zijn. Met de tijden nemen ze het hier niet zo nauw, want uiteindelijk vertrokken we pas om 06:15. Het enige wat even duurde was het invullen van de persoonsgegevens op een papiertje dat gold als verzekering mocht er was met het busje gebeuren (we waren met 30 personen in twee busjes met chauffeur), maar het is me nog steeds volkomen onduidelijk waar we de rest van de tijd op hebben gewacht. Uiteindelijk kwamen we na een ritje van 400km door de provincie Buenos Aires aan in Mar del Plata. Mar del Plata is dé vakantiebestemming voor de inwoners van Buenos Aires in de zomer. Het hoogseizoen begint dan ook over 2 weken en gelukkig waren we daar nog vooraan. Op sommige plaatsen waren inmens grote parkeerplaatsen, van misschien wel 1,5km lang en 300m breed. Ook het grootste casino van Argentinie staat hier en ik wil niet weten hoe druk het hier kan zijn. Eigenlijk is het een soort 'mini' Buenos Aires aan zee.

Zaterdag overdag gingen we eerst met het busje naar een ander strand om te gaan surfen! Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik vond het echt helemaal super en het ging nog vrij goed ook (al zeg ik het zelf), want na een paar keer kon ik al mooi even blijven staan. Het water was overigens wel steenkoud, zo'n 12 graden. Gelukkig waren er wetsuits en dus was het prima uit te houden.
's avonds hebben we met de hele groep in een restaurant gegeten en ergens in een Irish Pub wat gedronken en wat vage spelletjes gespeeld die iemand anders in Australie had geleerd. Zondag gingen we weer naar een ander strand (Playa Kikiwai). Na eerst even op het strand te hebben gelegen, ben ik daarna met Saskia en Jorien wat gaan eten in een restaurant aan het strand. Superlekker, maar wel met een ober die zichzelf echt enorm grappig vond. Zo moesten we de camera gereed houden na het bestellen van Sangria, want 'I am going to give a show'. Zie dan ook het filmpje. Ook heeft hij nog de sigaret-verdwijn truc gedaan met een theedoek bij een Argentijnse buurvrouw en een oma laten schrikken door 'per ongeluk' een kop koffie over haar heen te gooien (maar het kopje was leeg). Na zijn acties begon hij zelf keihard te lachen en dat was nog wel het meest hilarische van alles.
's avonds zouden we rond 18u weer vertrekken, zodat we rond half 11 weer in Buenos Aires zouden zijn. Maar...we zijn in Argentinie, dus om half 2 waren we weer thuis. Wederom geen idee waarop het wachten was, maar we vertrokken wat later en ook de koffiepauze ('over 15min gaan we verder') duurde ongeveer 3x zo lang. In ieder geval was het een geslaagd weekend en hebben Mark en ik maar bedacht dat we straks in Florianopolis ook surfles gaan nemen.

Maandagochtend was het alleen weer vroeg op staan, want om 8u was voor mij de Pracht-training terugkomdag. Jeuj. Gelukkig ging het voor mij vrij snel en na een kwartiertje voor de webcam gebabbeld te hebben met Ono, Rono en de rest von do monson bleek ik het vak al gehaald te hebben. Prima...
Maandagavond (gister dus) had ik afgesproken met Philip uit Zwitserland om een weekend Iguazu falls te boeken. Dit is gelukt en van 11 t/m 13 januari gaan we geloof ik de op 1 na grootste watervallen ter wereld bekijken, alleen de Victoria Falls in Zimbabwe zijn groter. Ik zat eerst nog te twijfelen om de wat goedkopere bus te nemen, maar de tickets waren niet erg duur en dan is de keus tussen 19uur bussen of 2 uur vliegen toch al gauw gemaakt. Ondanks dat de bus ook voor langere afstanden in Argentinie een goed en populair vervoersmiddel is, is het voor één weekend toch wel lang. We slapen nu een nacht aan de Argentijnse kant en een nacht aan de Braziliaanse kant.

Van de week heb ik overigens ook de boottickets geboekt naar Montevideo, omdat we vanaf daar naar Brazilie vliegen. Wel leuk is trouwens dat ik in Mendosa Jorien waarschijnlijk nog weer tegenkom en Koen in Lima met een cavia-maaltijd zit te wachten. Top!

Nog even een geruststelling voor de mensen die denken dat ik me met kerst ga vervelen, dat gaat heeel erg meevallen. Maandagavond schijnt namelijk een populaire stapavond te zijn en dat gaan we natuurlijk niet overslaan. Dinsdag, op 2e kerstdag, gaan we met een (grote?) groep mensen van de talenschool bij mij thuis eten! Eerst was het plan ergens in een flat te gaan eten, maar na het aanbod van een grote tuin met gras, een parilla (bbq) en een watervalletje was iedereen snel om. Fernando vond het ook allemaal prima, dus dinsdag a.s. is bij mij thuis de grote kerstbbq! Als dat nou niet mooi is..

Als er nog een keer weer nieuws is, zal ik het laten weten. Voor nu iedereen in ieder geval een fijne kerst gewenst!

Groeten,
Han

• 19 December 2007 - 07:08

Sebas:

Hey Han, te mooi man! Wat een gave avonturen aan het strand, zeg..en die foto's en filmpjes, echt geweldig. Die maffe ober én het te foute muziekje in de bus:)
    Bij mij is dat gevoel ('gaat best hard eigenlijk') inmiddels ook doorgedrongen, vooral met alle geplande uitstapjes in het vooruitzicht..Nou ja, het gaat allemaal goedkomen, toch?
    Viel spass nog in BA en ik kijk uit naar je volgende verhalen.

Vanuit stilliggend Dubai, 'Eid Mubarak' (een gezegend offerfeest)!

Groeten,
    Sebastiaan

• 19 December 2007 - 09:18

Anita:

Yo Han, Wat heerlijk om te surfen! Vooral nog een keer doen hoor. En dat gevoel van wat gaat de tijd toch snel herken ik volkomen. Probeer vooral te genieten en niet teveel te haasten om alles wat je nog wilt doen te doen. Nog heel veel plezier en alvast een fijne kerst en goede jaarwisseling!

Anita

• 19 December 2007 - 10:42

Pientje:

Hee Han!

Hahaha die ober, vet relaxte gast! Is wel even wat anders dan die vrolijke frans toen in Frankrijk weet je nog? Surfen lijkt me ook echt gaaf, tof dat je nog meer surfles gaat nemen! Succes vandaag met je presentatie! Ga je dat in het Spaans doen?? Ik vind het echt zoo leuk om je verhalen te lezen, tis echt maf dat zover weg ook vanalles gebeurt :). Nou geniet weer verder zal ik zo zeggen en ook vast een fijne kerst
    hè!!

Ciao,
    Liefss je zusje ;)

• 21 December 2007 - 15:17

Jos En Cora Van Rijn:

Hallo Han,
    Vanuit een winterwit en koud Nederland wensen we je fijne Kerstdagen toe en veel succes in je laatste stage weken.
    Groetjes,Jos en Cora (ouders van Sebastiaan).

• 22 December 2007 - 13:43

Jeroen:

Hoi Han,

Het is fijn om te zien dat je je goed vermaakt. Gisteren hebben Gijs, Kitty, Sten, Sabine, Jozef, Wolf + vriendin en ikzelf gezamelijk een kerstdiner gehouden. Het was erg gezellig, maar onze gedachten waren natuurlijk ook bij jou en Sebas.

Fijne feestdagen gewenst!

Jeroen

• 22 December 2007 - 17:54

Cor En Anita:

Hoi Han,
    Volgens mij geniet jij daar met volle teugen aan de nadere kant van de plas als ik je verhalen zo lees! Maak er maar gezellige kerstdagen van ook al zullen ze zo niet Hollands zijn vast vast indrukwekkend. Succes met je laatste stage weken!
    groeten uit Ter apel.

• 23 December 2007 - 21:16

Annelies Burgler:

Je ouders kunnen gerust zijn nu het zo goed met je gaat.Nog een paar weken genieten. Hele gezellige kerst en een gelukkig en gezond 2008 toegewenst vanuit Groningen.

• 24 December 2007 - 13:35

Henry Zuidinga ( Oom:

Geweldig al die ondernemende Zuidinga's

leuk om je verslag te lezen. Onze dochter heeft net zoiets gedaan maar dan in Zuid-Afrika.
    Geniet er met volle teugen van en blijf vooral schrijven.

groet van Henry en Marja Zuidinga

• 25 December 2007 - 10:06

Wij Met Elkaar:

Lieve Han,
    we wensen je van grote afstand een heel mooie en gezellige Kerstdag toe. Vreemd zal het voor je zijn, met de barbeceu aan onder de Kerstboom terwijl het een graad of 30 is. Maar vorige jaar in Azie was het waarschijnlijk niet heel anders (qua tempereratuur dan). Hopelijk zit je volgend jaar eindelijk eens weer bij Ons aan tafel met Kerst,tijdens het gourmetten, want we missen je (gezelligheid). We zullen extra aan je denken als we het glas heffen vanavond.

Veel liefs en tot 'skype', van oma, Eveline en Robin, en van pap en mam

• 25 December 2007 - 22:04

De Plattelanders :

Nou Han, ook van ons hele fijne Kerstdagen en lekker eten met de bbq.
    We vonden het weer een leuke brief zo blijven we mooi op de hoogte van al jou belevenissen.....
    groetjes O Klaas en T rina

• 26 December 2007 - 18:51

Opa Zuidinga:

Ook even een reaktie van mij, ben bij Klaas en Rina mooie foto's en brieven van jou op de computer gezien. Groningen-PSV 2-1 goed he? vierde plaats van boven.
    Succes verder en groeten opa Zuidinga

• 26 December 2007 - 20:16

Mark:

Hola Juan,

Wat een feest voor Groningen, ze staan zelfs met de slechtse verdediger van Nederland nog boven de Tukkers. Ik wil ook graag dit gesprek met de Roij met je delen:

Mark in Santiago de Chile dice:
    heeft PSV nog gespeeld vandaag?

Mark dice:
    stil

Nu nog je best doen in de profcoach...

Let op je portemonnee, we moeten nog bier drinken in Januari en Februari. En alle Brazilianen zijn jaloers op me, omdat ik naar Florianopolis ga. Dat zegt genoeg... Vamos a la tumba!