Voetbal! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Han Zuidinga - WaarBenJij.nu Voetbal! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Han Zuidinga - WaarBenJij.nu

Voetbal!

Door: Han

Blijf op de hoogte en volg Han

21 November 2007 | Argentinië, Buenos Aires

Hoi allemaal,

Bij deze weer even een kleine update uit Buenos Aires!

Afgelopen zaterdag zijn Ad, Fernando en ik bij de voetbalwedstrijd tussen Argentinië en Bolivia geweest. Een kwalificatie wedstrijd voor het WK in 2010 in het Estadio Monumental van de voetbalclub River Plate. Echt supergaaf om tussen 50.000 gekke Argentijnen en zo’n 5000 Bolivianen in het uitvak, deze wedstrijd te bekijken! Ondanks dat Argentinië veel sterker was en er dus niet veel spanning in de wedstrijd zat, was het wel een hele belevenis. Voor 40 pesos (ongeveer €9,-) zaten we op de onderste ring in de hoek van het stadion, direct achter de met ME beschermde cornervlag (zodat de spelers van Bolivia niet bekogeld worden tijdens het nemen van een corner). Voor 20 pesos heb je echter een plek op de tribuna popular, dan zit je tussen de échte fans, maar kan je weer beter niet je camera etc. meenemen. Viel deze wedstrijd ook wel mee, maar we waren daar wel kletsnat geworden. Omdat het zo warm was en de meeste mensen al een paar uur stonden te springen in de brandende zon, besloot de brandweer alle in de zon liggende tribunes maar eens even onder de brandspuit te zetten. Dit zweepte de mensen nog meer op, zie de foto’s en het filmpje! Het filmpje is helemaal de moeite waard, want toevallig viel er ook nog een doelpunt toen ik aan het filmen was!

Na de wedstrijd zijn Ad en ik naar Recoletta geweest en hebben daar zowaar onder de bomen op een terras gezeten en wat gegeten. Zondagochtend heb ik eerst maar eens even hardgelopen in de buurt van Plaza Italia, een enorm groot park/recreatiegebied. Hier is naast veel groen, water en palmbomen ook een weg afgesloten en daar maken de inwoners graag gebruik van in het weekend. Iedereen is daar aan het wandelen, chillen, hardlopen, skeeleren, fietsen (al ging ik de fietsers hardlopend voorbij) en zelfs waterfietsen. ’s avonds met Ad weer wat gegeten en ook uitgezocht wat ik na m’n stage nog wil doen. In ieder geval zijn nu de tickets geboekt voor Brazilië (samen met Mark) en daarna naar El Calafate, Bariloche en dan per bus via Mendoza naar Santiago. Vanaf Santiago vlieg ik dan naar Cusco waar Sarvi zit en vanaf Cusco weer via Lima (daar heb ik dan nog 2 dagen) terug naar Buenos Aires. Vanmiddag mocht ik daarvoor nog een uur wachten op het bureau van Aerolineas Argentinas om een paar tickets te betalen, maar uiteindelijk is het gelukt. Een hele trip en heel wat uitzoekwerk, maar wel supergaaf!

Vanmiddag ook de eerste privé-les gehad op de nieuwe talenschool Ecela(.com). Mijn nieuwe lerares heet Emanuela en vanaf nu is het daar ‘verboden’ Engels te praten…. das nog wel vrij lastig, maar beetje bij beetje gaat het wel wat vooruit. Verwacht niet te veel natuurlijk, maar ik kan in ieder geval wat bestellen in een restaurant, getallen verstaan en zeggen waar de taxi heen moet. Na de les gingen we met een paar docenten en een groep Zwitsers Empanadas bakken. Dat is ook een van de Argentijnse specialiteiten, een soort creatief dubbelgeslagen rond stuk deeg met daarin vlees, groente en/of kaas etc. Superlekker! Ook goed voor je Spaans, want zo leer je ook buiten de lessen om nog wat.
Dit is trouwens een van de activiteiten die de school organiseert, eigenlijk is er elke avond wel wat (optioneel natuurlijk). Misschien ga ik morgenavond wel naar de Salsa-les (jeuj) en zondag gaan we naar een traditionele markt ergens in de buurt. Wat de activiteiten van volgende week zijn, wordt volgende week maandag bekend gemaakt, maar er zit vast wel iets leuks bij.

Naast al het leuke moet ik natuurlijk ook nog wat nuttigs doen in het ziekenhuis. Nu alle lessen geregeld zijn en de tickets geboekt kan ik hier ook weer (wat meer) aandacht aan besteden. Zal wel goed komen. Heb nog even te gaan gelukkig!

Chau!
Han

• 21 November 2007 - 08:45

Marijke:

Hoi Han,

Tijd niets van me laten horen. Druk, druk :-)Zo te lezen verveel jij je geen moment.Ik heb de indruk dat je alleen de toerist uithangt. Super filmpje van die brandweer tijdens de interland. Geweldig om dit in zo'n ambiance mee te maken.
    Mooi dat het in het ziekenhuis ook goed gaat en dat je je plek hebt gevonden. En helemaal prima dat je veel contacten hebt, dat is altijd gezelliger dan alleen.
    Wil je die treurige foto weghalen van je site en er een gezellige foto plaatsen. Je zult vast wel een paar op voorraad hebben :-)
    Veel plezier verder en tot het volgende verhaal. Ik geniet met volle teugen van de verhalen van Sebastiaan en jou.
    Groetjes!

• 21 November 2007 - 10:59

Pien:

Joo broer!

Haha echt vet man, die wedstrijd! Zat wel flinke sfeer in! Maar lees ik nou goed dat je vrijwillig salsa les gaat volgen?? ;). Wel heel leuk dat ze vanuit die talenschool ook dingen organiseren! Zo te zien begint het al lekker warm te worden in Argentinië. HIer word het steeds kouder :(. Nou ik wens je weer veel plezier en succes voor de komende dingen!! Ik ga nu ook naar mijn stage :)!

Veel liefs pino!

• 21 November 2007 - 15:09

Bart:

Heij Han,

Ik heb tegelijk ook maar even je vorige bericht gelezen, maar serieus. Frietjes in je omelet, is dat nou lekker? Ik kan het me niet voorstellen. Goed om te horen dat je wat structuur aan het aanbrengen bent daar, en een duidelijke opdracht is altijd mooi meegenomen. En wat een wedstrijd zeg, ik zie geen spelers op het filmje, maar ik zie wel heel veel sfeer. Heel veel plezier daar, en laat die verhalen maar komen!

Bort

• 22 November 2007 - 20:21

Jeroen:

Yo Han!

Mooi dat je jouw rondreis al helemaal gepland hebt! Groot gelijk heb je ook trouwens. Vergeet niet om genoeg tijd vrij te maken voor je opdracht..

• 28 November 2007 - 10:17

Bram:

Mooie belevenissen, klinkt erg goed allemaal. Succes met je opdracht en het argentijnse leven!